UM på Jessheim 28-30/8-2020.

Etter at jeg slutta på fotball denne våren har jeg trent en del løping. I løpet av sommeren fikk jeg lyst til å prøve meg på 200m og 400m i konkurranse. Dermed meldte jeg meg inn i MHI-friidrett.

Før UM hadde jeg løpt fire løp på 400m. Jeg synes det gikk bedre og bedre for hver gang. Jeg perset med ganske mye for hvert løp. For noen uker siden løp jeg 400m på 54,26 i Larvik. Dette løpet gjorde at jeg fikk delta på UM på Jessheim. Veldig gøy å få delta på UM allerede første sesongen min i piggskoene.

I ukene før løpet på Jessheim har jeg hatt mange gode treninger. Jeg følte meg rask og sterk. Alt virket veldig bra på oppvarmingen og jeg var superklar for å gjøre mitt beste. Jeg startet i bane to og tenkte at det var bra. Da hadde jeg god oversikt over de andre guttene i heatet. Ut av første sving følte jeg at det var noe som ikke stemte. Jeg klarte ikke finne flyten og begynte nok å stresse litt. Jeg kom sist i mål på tiden 54,60. Følelsen etter løpet var ikke så god. Det ble ikke slik jeg hadde håpet på. Uansett er dette det nest raskeste jeg har løpt noen gang. Da bør jeg sikkert være fornøyd likevel. Jeg har jo også lært mye av å være med på et slik mesterskap.

Vinneren i min årsklasse, Fredrik H Gullachsen fra Bergen løp på utrolige 47,58. Han satte både mesterskaps og aldersrekord. Jeg tror han perset med ca 2 sek! Det var fire av guttene som løp under 50 sek. G17 er en knallhard årsklasse å hevde seg i. Det er et stykke frem til de beste. Dette motiverer meg til å forsøke å bli enda bedre. Jeg har nettopp begynt med løping. Nå vet jeg litt mer om hva som kreves. Jeg skal legge ned masse trening fremover og lover å komme sterkt tilbake!

Hilsen Oddne