Ny klubbrekord på 800m lyder på 2.14.55

Mhi sin mellom-distanse løper Mathilde Ruud fortsetter og imponere, og har forbedret sin egen klubbrekord. Rekorden ble satt på et innendørsstevne 7.februar i år.

 

Vi tok en prat med Mathilde, som sier:

Har generelt trent veldig bra de siste månedene. Hadde to tretthetsbrudd i 2020, så når jeg endelig kunne begynne å løpe igjen i slutten av August passet jeg på å trene meg opp veldig rolig. Selv nå 6 mnd. etter jeg begynte å løpe igjen trener jeg mye alternativt med ellipse-maskin og sykling.

Så den største forandringen i år i forhold til tidligere er at både jeg og trenerteamet har vært bedre på å lytte til kroppen og holde de rolige øktene rolige for å ikke bli overtrent. I tillegg har jeg blitt mye mer opptatt av   å spise sunt og å få i meg nok næring slik at jeg tåler både skole og trening. 

Til nå har innendørssesongen gått veldig bra. Fikk en etterlengtet pers med 2.14.55 på 800m under Jaguar Invitational i Birmingham, Alabama. Prøvde meg også på «overdistanse» med å løpe 1000m i Lubbock, Texas.
Jobber meg sakte men sikker oppover i distanse så å løpe 1000m på 2.57 min var gøy og lærerikt siden jeg har planer om å løpe 1500m utendørs. 

I uka som kommer skal jeg løpe 800m forsøk og  1200m etappen på «distance medley relay» (1200m-800m-400m-1600m) i Sun Belt Conference  Indoor Championships. Dette har vært hovedfokuset hele sesongen. Målet er å kvalifisere seg til finale på 800m og kjempe om medalje. 

I følge pappa Bjørge Ruud (som har klubbrekord på 800 m i Mhi), er 1000 meter tiden den femte beste innendørs tiden gjennom tidene.

Gratulerer Mathilde, og masse lykke til med videre med din satsning 🙂